Bloggar och Blommor

Bloggar och Blommor är en svensk debutdiktsamling av Carl Balle, från december 2011. Boken består av 71 dikter inordnade i fem kapitel, September 2010, Oktober 2010, November 2010, December 2010 och Januari 2011.

patetisq.wordpress.com påbörjade Carl Balle 7 september 2010 det projekt som senare skulle utmynna i Bloggar och Blommor. Under kategorin Kaffesump lade han upp dikter skrivna på 15 minuter, för att lära sig att påbörja, genomföra och avsluta. Fram till 7 januari 2011 publicerade han 60 dikter.

Ämnet för Balles projekt var Internet. Genom att skildra Facebookvänner, bloggar, kommentarer och kändisar skildrade han sitt eget liv. Internet blev en öppning till en rad andra ämnesområden, däribland kändisskap, skrivande, nakenhet, privat/offentligt, Lilla Edet, string, kaniner, framtid, evighet och Stella Artois.

De ursprungliga dikterna utgör stommen i det som kom att bli Bloggar och Blommor. En majoritet av dikterna omarbetades och Balle tillfogade dikter som tidigare censurerats bort.

Boken är utgiven av Vi värdelösa, ett Göteborg/Stockholm/Brighton-baserat konstkollektiv och bokförlag med huvudsäte i Göteborg. Den har producerats och formgivits av Carl Balle själv. Omslagsfotot föreställer den amerikanska skådespelerskan Laura Prepon och är taget av flickranvändaren johnjoh/star5112.

Dess stil kan betecknas som popkonst/rock’n'roll/klassicism.

Förutom mjukband finns boken som handskriven version, nedtecknad av Carl Balle själv.

Carl Balle är född 1986 och kommer från Västerlanda/Lilla Edet. Han har studerat humaniora vid Göteborgs universitet och University of Sussex och är idag bosatt på Hisingen i Göteborg.

Tryckeri: Livonia Print, Riga.
Publiceringsår: 2011.
Förlag: Vi värdelösa.
Sidantal: 104.
ISBN: 978-91-979967-0-9

Externa länkar

”Bohus rankor och eterns nattvakt” – ett förord av Linus Lundgren-Widén
Carl Balles hemsida
Vi värdelösas hemsida
Kaffesumpbloggen

 

Intervju med Carl Balle i Bohusläningen

Intervju med Carl Balle i TTELA

Replika av ”Min allra första anonyma näthatkommentar” aka ”Den” – av Carl Balle

Comments are closed.